Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pane lohi pakastimeen pariksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua, niin se on helpompi viipaloida. Samalla pakastus tuhoaa mahdolliset taudinaiheuttajat. Lohi graavataan limettimehulla aivan samoin kuin lohi-cevicheä tehtäessä.

Neljälle

  • 300-400 g lohifileetä
  • 2 limettiä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl rosépippuria

Tarjoiluun

  • ½ punasipulia
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 limetti
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • 4 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Sulata lohi puolittain. Leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuen ohuita viipaleita. Asettele viipaleet neljälle lautaselle. Purista viipaleille limettien mehu ja ripota päälle öljy. Anna seistä 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna punasipuli pieneksi. Leikkaa limetti lohkoiksi. Koristele lohiannokset salaatinlehdillä, sipulisilpulla ja limettilohkoilla. Murskaa rosépippurit ja ripota annoksille, tiputa niille myös balsamicoa. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio