Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing
31.3.2015. Tämä Vappu Pimiän lohiresepti sopii vaikka pääsiäispöytään. Resepti kirjasta Vapun Reseptikirja (Cozy Publishing, 2015).
Ainekset
- 500g pala tuoretta lohifilettä
- 2-3 sitruunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 chilipaprika
- 1 ruukku persiljaa
- 1 pieni tai ½ isosta punasipuli
- 2 rkl kaprismarjoja
- Suolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa lohi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, kuten leikkaisit graavikalaa eli nahka jää pois. Lado lohiviipaleet kannelliseen kulhoon. Ripottele kalalle vähän suolaa ja purista päälle 1-2 sitruunan mehu, niin että kalat peittyvät mehulla lähes kokonaan. Anna kalojen maustua jääkaapissa vähintään tunnin verran. Valmista kastike, silppua persilja ja sipuli pieneksi silpuksi. Hienonna myös chili, jos haluat tulisempaa, käytä myös siemenet. Sekoita silput yhdessä sitruunanmehun, oliiviöljyn ja kapriksien kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lohiviipaleet lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele kastike kalan päälle ja tarjoile!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"