Lohicarpaccio basilikalla
Herkuttele lohifileillä basilikalla ja parsesaanilastuilla höystetyn retiisisalatin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 400 g lohifileetä
- 1 tl sokeria
- 1-2 rkl karkeata merisuolaa
- 1 tl rouhittua valkopippuria
- tillinoksia
Lautaselle
- erilaisia salaatteja
- (esim. lehti- ja jääsalaattia, rucolaa)
- 8 retiisiä
- ripaus rouhittua
- mustapippuria
- 4 rkl Lanfranchi oliiviöljyä
- 2 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
- tuoretta basilikaa
- parmesaanilastuja
Valmistusohje
Ripottele fileelle sokeri, merisuola, valkopippuri ja tillinoksat.
Peitä filee tiukasti foliolla ja anna sen maustua jääkaapissa kevyen painon alla seuraavaan päivään.
Poista tillinoksat ja pippurit fileen pinnasta ja kuivaa pinta.
Laita filee pakastimeen siksi aikaa, että se hieman kohmettuu.
Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä paperinohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.
Revi salaatit ja lohko retiisit ja aseta myös ne lautasille.
Ripottele lohiviipaleille rouhittua mustapippuria, basilikaa ja ohuita parmesaanilastuja.
Pirskottele oliiviöljystä ja Balsamicosta sekoitettua kastiketta kalaviipaleille sekä salaatille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku