Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohicarpaccio basilikalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkuttele lohifileillä basilikalla ja parsesaanilastuilla höystetyn retiisisalatin kanssa.

4 annosta

  • 400 g lohifileetä
  • 1 tl sokeria
  • 1-2 rkl karkeata merisuolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • tillinoksia

Lautaselle

  • erilaisia salaatteja
  • (esim. lehti- ja jääsalaattia, rucolaa)
  • 8 retiisiä
  • ripaus rouhittua
  • mustapippuria
  • 4 rkl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 2 rkl Rajamäen Valkoista Balsamicoa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

Ripottele fileelle sokeri, merisuola, valkopippuri ja tillinoksat.

Peitä filee tiukasti foliolla ja anna sen maustua jääkaapissa kevyen painon alla seuraavaan päivään.

Poista tillinoksat ja pippurit fileen pinnasta ja kuivaa pinta.

Laita filee pakastimeen siksi aikaa, että se hieman kohmettuu.

Leikkaa kohmeisesta fileestä terävällä veitsellä paperinohuita viipaleita ja asettele ne lautasille.

Revi salaatit ja lohko retiisit ja aseta myös ne lautasille.

Ripottele lohiviipaleille rouhittua mustapippuria, basilikaa ja ohuita parmesaanilastuja.

Pirskottele oliiviöljystä ja Balsamicosta sekoitettua kastiketta kalaviipaleille sekä salaatille.

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio