Grillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen kera

Tätä kalaa ei syödä tavallisen graavilohen tapaan - pikagraavaus on ainoastaan maustamistapa. Uudet perunat ja sinappikastike täydentävät aterian.

8 annosta

  • 1 kg tuoretta lohta
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl murskattua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 5 rkl sinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • muutama pisara HP-kastiketta
  • muutama pisara Worcestershirekastiketta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl ruokaöljyä
  • 2 nippua tilliä

Valmistusohje

1. Pikagraavattu lohi: Sekoita keskenään sokeri, suola ja valkopippuri. Viipaloi lohi nahkoineen. Poista kaikki isot ruodot. Taputtele mausteseos kalan pintaan. Hienonna tilli ja taputtele myös se kalalle. Nosta lohi muovipussiin ja anna sen pikasuolaantua jääkaapissa. Jo noin tunnissa kalaan tulee hyvä maku, mutta sen voi jättää maustumaan myös yön yli.

2. Sinappikastike: Sekoita keskenään sinappi, viinietikka, HP-kastike, Worcestershirekastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää kastikkeeseen öljy, ensin tipoittain ja sitten ohuena norona. Hienonna tilli ja sekoita kastikkeeseen.

3. Odota, kunnes grillissä on hyvä, harmaa hiillos. Grillaa lohiviipaleita 5-7 minuuttia kummaltakin puolelta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!