Mainos

Lohipiirakka pikkujouluihin

Tässä maittava piiras, joka sopii loistavasti pikkujouluihin. Piirakan täyte tehdään esikypsennetystä ohrasta ja savustetusta kirjolohesta. Helppo piirakka leivotaan valmiista lehtitaikinasta, mutta voit tehdä pohjan myös torttutaikinasta. Jos käytät torttutaikinaa, kauli taikinalevyt ohuemmaksi.

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte

  • 4-5 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1 dl Myllyn Paras Puuroriisiä tai Puuro Riisi+Ohraa
  • 1 rasia valkosipulituorejuustoa (n. 100 g)
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • n. 250 g (kylmä)savustettua kirjolohta
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • voiteluun munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa noin 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).

Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi toisesta levystä vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.

VINKKI: Tarjoa omenakuutioilla höystetyn salaatin kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!