Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min, Puuro Riisi+Ohraa noin 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi. Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).
Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi toisesta levystä vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele kananmunalla. Paista 225-asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.
VINKKI: Tarjoa omenakuutioilla höystetyn salaatin kera.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy