Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juhlien riistapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riistapiirakka on maistuva herkku kevään ja kesän juhlapöytään.

Pohja

  • 1pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)

Täyte

  • 1 dl Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohra -suurimoita (kypsänä 3 dl)
  • 1 rasia aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (200 g)
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • n. 300 g riista- tai porosäilykettä (+suolaa, jos säilykkeessä ei ole)
  • 200 g aurinkokuivattua tomaattia suikaleina

Voiteluun

  • munaa

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä 1 dl suurimoita pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Pilko porosäilyke ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää poro, tomaatit, tuorejuusto ja persilja suurimoihin. Lisää suolaa, jos säilykkeessä ei ole. Sekoita täyte tasaiseksi.

Käytä sydämen muotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, mutta voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle. Kauli Isoa Lehtitaikinaa noin puolet ohuemmaksi. Leikkaa levystä vuoan kokoinen pala kansilevyksi piiraalle (jätä se pöydälle odottamaan). Kauli lopusta taikinasta vuoan + reunojen kokoinen levy vuoan pohjalle. Levitä täyte pohjalevylle vuokaan. Nosta kansi päälle. Sulje reunasaumat hyvin nipistäen yhteen. Kuvioi pinta saksien kärjellä.

Voitele munalla. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia kauniin keltaiseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka