Lohkoperunoita paahdettujen vihannesten ja fetan kera
Tämä on erittäin hyvänmakuinen, mutta käytännöllinen ateria. Ruoka valmistuu uunissa, jossa vihannekset, feta ja oliivit lisätään valmistumisajan mukaan. Jos laitat ruokaa suurelle porukalle, käytä isoa peltiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 perunaa tai 3 uuniperunaa
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 150 g fetajuustoa
- 10 mustaa oliivia
- 1 tl suolaa
- 2 tl yrttimausteita
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko perunat, laita valmiit lohkot heti kylmään veteen. Käsiteltyäsi kaikki perunat, kaada pois vesi ja kuivaa perunalohkot huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Voitele uunipelti oliiviöljyllä, lado perunalohkot pellille ja laita 225-asteiseen uuniin yhteensä 25 minuutiksi.
2. Puhdista munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, kuori sipuli ja kuutioi ne kaikki. Kun perunat ovat olleet uunissa 10 minuuttia, lisää muut vihannekset niiden päälle.
3. Kuutioi fetajuusto ja lisää kuutiot peruna-vihannespellin päälle kun 10 minuuttia valmistusajasta on jäljellä. Ota pelti uunista, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suola sekä yrttimausteet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka