Juusto- ja pekonitäytetyt uuniperunat
Tähän ruokalajiin ei välttämättä tarvitse ostaa erikoista uuniperunalajiketta, tavalliset isot perunat käyvät hyvin, mieluiten jauhoisia perunoita. Jos ruokailijoita on monta, reseptin voi helposti kaksinkertaistaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 140 g pekonia (1 paketti)
- muutama pisara tabascoa
- ½ tl oreganoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistä niihin muutamia reikiä, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Paista perunoita uunissa n. 1 tunti. Kuutioi ja paista pekoni, siirrä valmiiksi paistettu pekoni talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
2. Nosta uunin lämpötilaa 275 asteeseen. Jaa perunat kahtia ja koverra niiden sisus. Muussaa perunasisus ja sekoita pekonin kanssa. Mausta tabascolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja sekoita.
3. Täytä perunankuoret peruna-pekonimassalla, ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-6 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta