Juusto- ja pekonitäytetyt uuniperunat

Tähän ruokalajiin ei välttämättä tarvitse ostaa erikoista uuniperunalajiketta, tavalliset isot perunat käyvät hyvin, mieluiten jauhoisia perunoita. Jos ruokailijoita on monta, reseptin voi helposti kaksinkertaistaa.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • muutama pisara tabascoa
  • ½ tl oreganoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistä niihin muutamia reikiä, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Paista perunoita uunissa n. 1 tunti. Kuutioi ja paista pekoni, siirrä valmiiksi paistettu pekoni talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

2. Nosta uunin lämpötilaa 275 asteeseen. Jaa perunat kahtia ja koverra niiden sisus. Muussaa perunasisus ja sekoita pekonin kanssa. Mausta tabascolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja sekoita.

3. Täytä perunankuoret peruna-pekonimassalla, ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-6 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.