Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juusto- ja pekonitäytetyt uuniperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän ruokalajiin ei välttämättä tarvitse ostaa erikoista uuniperunalajiketta, tavalliset isot perunat käyvät hyvin, mieluiten jauhoisia perunoita. Jos ruokailijoita on monta, reseptin voi helposti kaksinkertaistaa.

Neljälle

  • 4 uuniperunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 140 g pekonia (1 paketti)
  • muutama pisara tabascoa
  • ½ tl oreganoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistä niihin muutamia reikiä, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Paista perunoita uunissa n. 1 tunti. Kuutioi ja paista pekoni, siirrä valmiiksi paistettu pekoni talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois.

2. Nosta uunin lämpötilaa 275 asteeseen. Jaa perunat kahtia ja koverra niiden sisus. Muussaa perunasisus ja sekoita pekonin kanssa. Mausta tabascolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja sekoita.

3. Täytä perunankuoret peruna-pekonimassalla, ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-6 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uuniperuna