Halstrattua, pikagraavattua lohta vihannespyttipannun kanssa

Pikagraavaus on yksi tapa maustaa lohta. Silloin lohta ei kuitenkaan voi syödä valmistamatta sitä, kuten tavallisesti graavattua lohta voi. Tämä on myös täydellinen pikaruoka, jos sinulla on yli jäänyttä graavilohta!

Ainekset

  • Neljälle

Raaka-aineet

  • 600 g lohifileetä
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 nippu tilliä
  • 2 rkl ruokaöljyä

Pyttipannu

  • 1 palsternakka
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • tilliä ja sitruunaa

Valmistusohje

1. Sekoita sokeri, suola ja valkopippuri, ripottele hieman seosta vuoan pohjalle. Laita kaksi fileetä vierekkäin, nahkapuoli alaspäin, vuokaan. Ripottele päälle mausteseosta, 1 rkl öljyä sekä hienonnettua tilliä. Laita loput fileet päälle, lisää öljyä ja peitä fileet lopulla mausteseoksella sekä tillillä. Peitä muovikelmulla ja laita kylmään noin 3 tunniksi.

2. Kuori ja kuutioi palsternakka, kuutioi kesäkurpitsa ja paprika pieneksi. Paista vihannekset voissa.

3. Halstraa kalafileet oikein kuumassa paistinpannussa tai grillissä, tarjoile heti vihannespyttipannun kera. Koristele tillillä ja sitruunalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!