Uuniperunat tomaattitäytteellä
Tässä on uuniperunaversio kasvistäytteellä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa uuniperunaa
Tomaattitäyte
- 3 kypsää tomaattia
- 1 keltasipuli
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ maustemitta sokeria
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- ½ keltainen paprika
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- 1 dl suikaloitua kevätsipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat, pistele niihin reikiä. Laita ne pellille ja paista uunissa 50-60 minuuttia, koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä tikulla.
2. Tomaattitäyte: Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli pehmeäksi öljyssä ja purista mukaan valkosipuli. Lisää tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja sokeri. Anna porista 1 minuutti. Suikaloi paprika ohuesti ja kääntele mukaan täytteeseen. Anna lämmetä kokonaan ja ota liedeltä.
3. Suikaloi kevätsipuli. Tee perunoihin ristiviillot ja paina niitä sivuilta, niin viillot aukeavat. Tarjoile perunat tomaattitäytteen, kermaviilin ja kevätsipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi