Lok Lak

MTV3 uutisstudion oma lihamies Akseli Herlevi kokkaa tänään ruokaa, joka kantaa mielenkiintoisen salamyhkäistä nimeä eli Lok Lak. Lok Lak on marmorifileetä ja mielenkiintoisia lisukkeita, mutta mistä tässä kamputsealaisessa ruuassa on muuten kysymys selviää Akselin ohjeista. Viikonlopun mielenkiintoisen aasialaisen ruoan rinnalle Ville Viitamäki valitsi myös mielenkiintoiset ruokajuomat.

Ainekset 4:lle

  • 400 g naudan marmorifileetä
  • 1 iso keltasipulii
  • 150 g herkkusieniä
  • 4 valkosipulinkynttä viipaleina
  • puolikas valkosipulin kynsi murskattuna dippikastikkeen joukkoon
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 2 rkl osterikastiketta
  • 1 ruukku vihersalaattia pestynä
  • puolikas kurkku viipaleina
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 1 lime
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Leikkaa liha noin kahden sentin kuutioiksi. Marinoi lihoja soija- ja osterikastikkeessa noin puoli tuntia. Kuori ja leikkaa sipuli suikaleiksi. Viipaloi herkkusienet ja valkosipulinkynnet.

Paista pannulla sipuli, valkosipuli ja herkkusienet, kunnes ne ovat ruskistuneet. Kaada lautaselle. Ruskista samalla pannulla lihakuutiot. Lisää paistetut sipulit ja sienet joukkoon. Kaada päälle loppu marinadi. Rouhi päälle vielä runsaasti mustapippuria. Anna kiehua minuutin verran.

Asettele lautasen pohjalle salaatinlehdet ja sitten kurkut ja tomaatit. Laita lihat keskelle. Sekoita dippikastiketta varten limen mehu, suola ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon myös murskattu valkosipulin kynsi ja mustapippuria. Tarjoile annos vaikkapa riisin tai vaalean leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!