Syksyinen sieni-pähkinäsalaatti
Syksyisin metsät ovat täynnä herkullisia sieniä. Jos lähimetsät eivät ole tulleet tutuiksi, kauppojen vihannesosastoilta löytyy sekä viljeltyjä sieniä että metsästä poimittuja tuoreita sieniä. Tässä maukas ehdotus sieniruoaksi. Jos löydät kaupasta saksanpähkinäöljyä, käytä sitä, sillä se maistuu kastikkeessa todella hyvältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 3 lajin salaattia
- 1 porkkana
- 1 kesäkurpitsa
- ½ litraa puhdistettuja sekasieniä
- 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
- voita paistamiseen
Kastike
- 1 tl punaviinietikkaa
- 3 rkl öljyä, esimerkiksi saksanpähkinäöljyä
- 1 salottisipuli
- suolaa ja jauhettu valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita ensin viinietikka, salottisipuli, suola ja valkopippuri. Lisää sitten öljy tipoittain koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa samalla tavalla kesäkurpitsa. Huuhtele ja valuta salaatti. Annostele salaatinlehdet sekä porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet neljälle lautaselle.
3. Paista sienet kevyesti voissa ja mausta ripauksella suolaa. Jos käytät herkkusieniä, älä paista niitä, vaan ainoastaan leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Jaa sienet salaattipedille. Ripottele pinnalle paahdettuja saksanpähkinöitä ja pirskottele mausteeksi kastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"