Syksyinen sieni-pähkinäsalaatti

Syksyisin metsät ovat täynnä herkullisia sieniä. Jos lähimetsät eivät ole tulleet tutuiksi, kauppojen vihannesosastoilta löytyy sekä viljeltyjä sieniä että metsästä poimittuja tuoreita sieniä. Tässä maukas ehdotus sieniruoaksi. Jos löydät kaupasta saksanpähkinäöljyä, käytä sitä, sillä se maistuu kastikkeessa todella hyvältä.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 3 lajin salaattia
  • 1 porkkana
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ litraa puhdistettuja sekasieniä
  • 1 dl paahdettuja saksanpähkinöitä
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 1 tl punaviinietikkaa
  • 3 rkl öljyä, esimerkiksi saksanpähkinäöljyä
  • 1 salottisipuli
  • suolaa ja jauhettu valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita ensin viinietikka, salottisipuli, suola ja valkopippuri. Lisää sitten öljy tipoittain koko ajan voimakkaasti sekoittaen.

2. Kuori porkkana ja leikkaa se kuorimaveitsellä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa samalla tavalla kesäkurpitsa. Huuhtele ja valuta salaatti. Annostele salaatinlehdet sekä porkkana- ja kesäkurpitsasuikaleet neljälle lautaselle.

3. Paista sienet kevyesti voissa ja mausta ripauksella suolaa. Jos käytät herkkusieniä, älä paista niitä, vaan ainoastaan leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Jaa sienet salaattipedille. Ripottele pinnalle paahdettuja saksanpähkinöitä ja pirskottele mausteeksi kastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.