Karitsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia

MTV3 Huomenta Suomen keittiön lihaspesialisti Akseli Herlevin ohjein karitsan kyljysrivistä eli kareesta syntyy helposti syötävää suuremmallekin porukalle. Sopii erinomaisesti myös vaikka viikonlopun ulkokokkaukseen tai grillaukseen.

Ainekset 4:lle

  • 2 karitsan kyljysriviä eli karetta
  • 4 timjamin oksaa
  • 4 vakosipulinkynttä kuorittuna
  • 600 g eilisiä keitettyjä uusia perunoita halkaistuina
  • 2 dl täysmajoneesia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • puolikas nippu tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • puolikas nippu tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1tl savupaprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Mausta kareet suolalla ja pippurilla. Paista öljyssä timjamin oksien ja kahden kämmenellä murskatun valkosipulinkynnen kanssa kauniin värisiksi. Jatka kypsentämistä 100-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpö on 47-50 astetta.

Anna lihan vetäytyä foliossa ja leikkaa luiden välistä jokaiselle omat kyljykset. Raasta tai hienonna yksi valkosipulin kynsi ja sekoita se majoneesin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike oliiviöljystä, etikasta, yrteistä ja savupaprikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista perunoita oliiviöljyssä pannulla leikkauspinta alaspäin kunnes perunat ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile esimerkiksi hyvän salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.