Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi

bbq_salmiakkikanapasta_1_web_D8S5610-Edit
Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 10.02.2020 12:26

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kati Jaakosen Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan. Tässä yksi niistä: BBQ-salmiakkikanapasta.

Ainekset

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g broilerinfileesuikaleita
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 mieto chilipaprika
  • 100 g herkkusieniä
  • 100-200 g miniluumutomaatteja
  • ripaus suolaa
  • ½ dl vahvaa bbq-kastiketta
  • ½ dl salmiakkimikseriä (esim. Haganol)
  • persiljaa

Lisäksi

  • vettä
  • suolaa
  • 250 g tuorepastaa

Valmistusohje

Katin salmiakkikanapasta valmistuu näin: 

Annoksia: 2-4

  1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon kuorittu ja suikaloitu salottisipuli, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika. Kääntele hetki.
  2. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja lisää puolitetut tai kokonaiset miniluumutomaatit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja mausta suolalla.
  3. Lisää vahva bbq-kastike ja salmiakkimikseri. Kuumenna.
  4. Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa ja tuorepasta. Keitä noin kolme minuuttia ja valuta.
  5. Sekoita pasta kastikkeeseen ja kuumenna. Tarkista maku. Nauti!

Tuoreimmat aiheesta

Broileri