Munakoisocurry valkosipulin ja tomaatin kera
Munakoiso on tavallinen vihannes Intiassa ja sen valmistustapoja on tuhansia. Tämä resepti on peräisin Punjabista. Jos vihreää chiliä ei olisi, voisi melkein luulla, että tämä valkosipulilta ja tomaatilta tuoksuva ruoka olisi Provencesta. Oli miten oli, sitä voi mainiosti valmistaa ja syödä myös Suomessa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 iso munakoiso, 500 g
- 1 dl oliiviöljyä
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 sipulia
- 4-6 vihreää chiliä
- ½ tl kurkumaa
- 2 tl jauhettua punaista chilipippuria
- 5 tomaattia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1½ tl suolaa
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Puolita kuorimaton munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Puolita pippurit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.
2. Lämmitä öljy kattilassa tai paistinpannussa. Ruskista valkosipuli, mutta varo, ettei se pääse palamaan. Alenna lämpöä ja lisää munakoiso, sipuli, pippuripalot, kurkuma ja chilipippuri. Kuullota sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes munakoiso on saanut väriä.
3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lisää tomaatit, sitruunamehu ja suola pataan. Sekoita ja hauduta 5-10 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa