Luumutäytteinen porsaanseläke
Maailman jokaisessa kolkassa porsaanlihaa yhdistetään hedelmiin ja hapanimeliin makuihin. Täällä omenan lisäksi tavallisin yhdistelmä on porsas ja luumu. Porsaanseläkettä saa usein hankittua hyvään hintaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg porsaanseläkettä luinen
- 1 iso porkkana
- 20 g juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- 200 g kivettömiä luumuja
- 1 rkl voita
- 3-4 dl vettä
- 1 timjaminoksa
- suolaa
- pippuria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- perunoita ja vihanneksia
- Lisäksi tarvitset paistolämpömittarin sekä lankaa lihan sitomiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota luut lihasta ja paloittele luut. Kuori ja hienonna juurekset ja sipuli karkeasti. Laita luumut veteen likoamaan. Leikkaa lihaan tasku pituussuuntaan. Täytä tasku luumuilla ja sido liha tiukasti. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
2. Laita liha, luut, sipuli, juurekset ja voi vuokaan ja uuniin. Anna porsaanseläkkeen saada väriä kääntämällä sitä monen kertaan. Lisää vuokaan välillä vettä ja paahda lihaa kunnes sisälämpötila on 85 astetta, n. 1 tunti. Ota vuoka uunista ja anna lihan levätä.
3. Siivilöi liemi ja mausta se timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Kuumenna kastike kattilassa kiehuvaksi ja suurusta se lisäämällä suurusta samalla sekoittaen, kunnes se on toivotun paksuista. Tarjoile liha viipaloituna kastikkeen sekä vuodenajan vihannesten sekä perunan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi