Luumutäytteinen porsaanseläke

Maailman jokaisessa kolkassa porsaanlihaa yhdistetään hedelmiin ja hapanimeliin makuihin. Täällä omenan lisäksi tavallisin yhdistelmä on porsas ja luumu. Porsaanseläkettä saa usein hankittua hyvään hintaan.

Neljälle

  • 1 kg porsaanseläkettä luinen
  • 1 iso porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 rkl voita
  • 3-4 dl vettä
  • 1 timjaminoksa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • perunoita ja vihanneksia
  • Lisäksi tarvitset paistolämpömittarin sekä lankaa lihan sitomiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Irrota luut lihasta ja paloittele luut. Kuori ja hienonna juurekset ja sipuli karkeasti. Laita luumut veteen likoamaan. Leikkaa lihaan tasku pituussuuntaan. Täytä tasku luumuilla ja sido liha tiukasti. Pistä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

2. Laita liha, luut, sipuli, juurekset ja voi vuokaan ja uuniin. Anna porsaanseläkkeen saada väriä kääntämällä sitä monen kertaan. Lisää vuokaan välillä vettä ja paahda lihaa kunnes sisälämpötila on 85 astetta, n. 1 tunti. Ota vuoka uunista ja anna lihan levätä.

3. Siivilöi liemi ja mausta se timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Kuumenna kastike kattilassa kiehuvaksi ja suurusta se lisäämällä suurusta samalla sekoittaen, kunnes se on toivotun paksuista. Tarjoile liha viipaloituna kastikkeen sekä vuodenajan vihannesten sekä perunan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!