Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nälkäisille vieraille.

Neljälle-viidelle

  • noin 1,2 kg porsaanseläkettä luulla
  • suolaa
  • jauhettua maustepippuria

Perunakruunu

  • ¾ kg perunoita, kuorittuina ja karkeasti raastettuina
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ viipaloitu purjo

Kastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl chilikastiketta

Tarjoiluun

  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla, laita uunivuokaan. Kaada ¾ dl vettä vuoan pohjalle, laita liha uunin keskitasolle.

2. Mausta perunaraaste suolalla ja pippurilla, sekoita mukaan jauhot ja suurin osa purjosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Laita päälle muutama ohut viipale margariinia ja laita vuoka uuniin lihan viereen.

3. Lihan paistoaika on n. 1 ½ tuntia, sisälämpötilan tulee olla 75-77 astetta jos käytät paistolämpömittaria, perunoiden paistoaika on noin 1 tunti.

4. Viipaloi liha. Vatkaa vuoka tilkalla lientä ja kaada liemi lihalle. Kumoa perunakruunu, sekoita kastike ja kaada se perunoille. Koristele purjolla.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti