Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla
Nälkäisille vieraille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle-viidelle
- noin 1,2 kg porsaanseläkettä luulla
- suolaa
- jauhettua maustepippuria
Perunakruunu
- ¾ kg perunoita, kuorittuina ja karkeasti raastettuina
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ viipaloitu purjo
Kastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl chilikastiketta
Tarjoiluun
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla, laita uunivuokaan. Kaada ¾ dl vettä vuoan pohjalle, laita liha uunin keskitasolle.
2. Mausta perunaraaste suolalla ja pippurilla, sekoita mukaan jauhot ja suurin osa purjosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Laita päälle muutama ohut viipale margariinia ja laita vuoka uuniin lihan viereen.
3. Lihan paistoaika on n. 1 ½ tuntia, sisälämpötilan tulee olla 75-77 astetta jos käytät paistolämpömittaria, perunoiden paistoaika on noin 1 tunti.
4. Viipaloi liha. Vatkaa vuoka tilkalla lientä ja kaada liemi lihalle. Kumoa perunakruunu, sekoita kastike ja kaada se perunoille. Koristele purjolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku