Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sianpotkan tulee hautua liedellä hyvän aikaa, mutta sen voi hyvin valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Erilaiset sinapit sopivat hyvin potkan kanssa.

Neljälle

  • 1,2 kg riimisuolattua sianpotkaa luulla, mielellään ydinluulla
  • ½ keltasipuli
  • 1 laakerinlehti
  • 3 kokonaista valkopippuria
  • 3 kokonaista maustepippuria

Tarjoiluun

  • kauden vihanneksia

Valmistusohje

1. Huuhtele liha kylmällä vedellä, laita se kattilaan, lisää kylmää vettä, niin että liha peittyy ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Kuori ja halkaise sipuli ja lisää kattilaan, lisää myös laakerinlehti ja pippurit.

2. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 ½ tuntia. Kun liha irtoaa helposti luusta, se on valmista. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.

3. Ennen tarjoilua voit leikata pois ylimääräisen rasvan ja luut lihasta, viipaloida lihan ja lämmittää viipaleet liemessä. Keitä kauden vihanneksia ja tarjoile lihan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti