Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla
Sianpotkan tulee hautua liedellä hyvän aikaa, mutta sen voi hyvin valmistaa etukäteen ja vain lämmittää ennen tarjoilua. Erilaiset sinapit sopivat hyvin potkan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1,2 kg riimisuolattua sianpotkaa luulla, mielellään ydinluulla
- ½ keltasipuli
- 1 laakerinlehti
- 3 kokonaista valkopippuria
- 3 kokonaista maustepippuria
Tarjoiluun
- kauden vihanneksia
Valmistusohje
1. Huuhtele liha kylmällä vedellä, laita se kattilaan, lisää kylmää vettä, niin että liha peittyy ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto. Kuori ja halkaise sipuli ja lisää kattilaan, lisää myös laakerinlehti ja pippurit.
2. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä n. 1 ½ tuntia. Kun liha irtoaa helposti luusta, se on valmista. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.
3. Ennen tarjoilua voit leikata pois ylimääräisen rasvan ja luut lihasta, viipaloida lihan ja lämmittää viipaleet liemessä. Keitä kauden vihanneksia ja tarjoile lihan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku