Kana-kantarellipizza
Tässä tulee pizzaohje, joka on Italian inspiroima: paljon tomaattikastiketta, vähänlaisesti juustoa ja reilut reunat. Täyte on jännä sekoitus mietoa kananlihaa ja maukkaita kantarelleja.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Pizzataikina
- 25 g hiivaa
- 2 ½ dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 7 dl vehnäjauhoa (durum)
- 1 tl suolaa
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 maustemitta sokeria
- 1 tl oreganoa
Täyte
- 2 broilerifileetä
- 5 dl kantarelleja
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 400 g mozzarellaa
- muutama oksa tuoretta basilikaa
Valmistusohje
1. Taikina: Liuota hiiva ja suola veteen, lisää öljy. Työstä sekaan niin paljon jauhoa, että taikinasta tulee joustavaa. Muotoile taikinasta neljä palloa ja laita ne nousemaan pariksi tunniksi leivinliinan alle.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kaada tomaattimurska kattilaan ja kiehauta, mausta tomaattipyreellä, suolalla, pippurilla, sokerilla ja yrttimausteilla. Keitä kastiketta kokoon 10 minuuttia sekoitellen. Puhdista sienet ja laita ne kylmälle pannulle, nosta lämpöä kohtalaiseksi ja anna sienten hikoilla, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää pannulle voi, nosta lämpöä ja paista sienet kullanruskeiksi. Leikkaa broilerinfileet paksuhkoiksi suikaleiksi, paista ne voissa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kauli taikinapallot neljäksi lautasen kokoiseksi pizzapohjaksi. Jaa tomaattikastike pohjille, mutta jätä pari senttiä reunasta tyhjäksi. Jaa mozzarella, kanasuikaleet ja sienet pizzojen päälle. Paista pizzoja 7 minuuttia. Riivi basilikanlehdet varsista, leikkaa ne suikaleiksi ja sirottele pizzojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa