Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 ranskanleipä tai vastaavan kokoinen leipä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 mozzarellapalloa
  • ruukku tuoretta basilikaa tai rucolaa
  • 6 tomaattia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä vaakatasossa kolme noin 1,5 cm paksua viipaletta. Sekoita hienonnettu valkosipuli oliiviöljyn joukkoon. Penslaa leivät öljyllä ja paahda ne uunissa 190 asteessa noin 3-5 minuuttia. Siivuta tomaatit ja mozzarellat ja lado ne leiville limittäin. Laita leivät takaisin uuniin noin 8 minuutiksi grillivastuksella tai kunnes juusto alkaa sulaa. Ota leivät uunista ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Viimeistele tuoreella rucolalla tai basilikalla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza