Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 ranskanleipä tai vastaavan kokoinen leipä
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 mozzarellapalloa
- ruukku tuoretta basilikaa tai rucolaa
- 6 tomaattia
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa ranskanleivästä vaakatasossa kolme noin 1,5 cm paksua viipaletta. Sekoita hienonnettu valkosipuli oliiviöljyn joukkoon. Penslaa leivät öljyllä ja paahda ne uunissa 190 asteessa noin 3-5 minuuttia. Siivuta tomaatit ja mozzarellat ja lado ne leiville limittäin. Laita leivät takaisin uuniin noin 8 minuutiksi grillivastuksella tai kunnes juusto alkaa sulaa. Ota leivät uunista ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Viimeistele tuoreella rucolalla tai basilikalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka