Leikkaa ranskanleivästä vaakatasossa kolme noin 1,5 cm paksua viipaletta. Sekoita hienonnettu valkosipuli oliiviöljyn joukkoon. Penslaa leivät öljyllä ja paahda ne uunissa 190 asteessa noin 3-5 minuuttia. Siivuta tomaatit ja mozzarellat ja lado ne leiville limittäin. Laita leivät takaisin uuniin noin 8 minuutiksi grillivastuksella tai kunnes juusto alkaa sulaa. Ota leivät uunista ja ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Viimeistele tuoreella rucolalla tai basilikalla.
Makuja
Tomaatti-mozzarella-leipäpitsa
Julkaistu 18.02.2013 00:00
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 ranskanleipä tai vastaavan kokoinen leipä
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 mozzarellapalloa
- ruukku tuoretta basilikaa tai rucolaa
- 6 tomaattia
- suolaa ja mustapippuria