Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevyt mozzarellapizza

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit lisätä mozzarellapizzaan halutessasi myös herkkusieniä.

Pohja

  • 1.5 dl vettä
  • 15 g = vajaa neljännes pkt hiivaa
  • 0.25 tl ruokasuolaa
  • 3 dl durum- tai puolikarkeita vehnäjauhoja

Päälle

  • 70 g = pikkupurkki tomaattipyreetä/sosetta
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • mustapippuria
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 100 g paprikaa
  • 50 g munakoisoa
  • 100 g nokkosta tai pinaattia
  • 100 g mozzarella Pirkka kevyt 17 %
  • 2 tl rypsiöljyä

Valmistusohje

Toimi näin:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla pehmeä. Kohota peitettynä vedottomassa paikassa 15-20 minuuttia.

Kaada taikina pöydälle ja vaivaa se palloksi. Kauli isoksi pyöreäksi tai nelikulmaiseksi levyksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota 15-20 min.

Valmistele sillä aikaa päällinen. Sekoita tomaatttisose ja ketsuppi keskenään ja mausta pippurilla, halutessasi myös pizzamausteella.

Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso pitkittäin tai poikittain viipaleiksi, leikkaa paprika pariin osaan. Pariloi kasvisviipaleet kuumalla parilalevyllä tai paistinpannulla molemmin puolin. Huuhdo nokkonen tai pinaatti ja ryöppää pari minuuttia. Kaada vesi pois ja painele loput vedestä pois kauhalla. Leikkaa mozzarella viipaleiksi.

Levitä tomaattikastike pizzan päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 5 minuuttia.

Ota uunista ja levitä pinnalle pariloidut kasvikset ja nokkonen sekä mozzarellaviipaleet. Pirskota päälle öljy.

Työnnä takaisin uuniin ja jatka paistamista 3-5 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Pizzan leikkaaminen paloiksi onnistuu parhaiten keittiösaksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza