Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa Nanna Rintala esittelee ohjeen, joka on muodostunut hänen luottoreseptikseen: "Ehkä parasta pizzaa, mitä olen ikinä syönyt!". Tämä varmasti riittää perusteluksi kokeilemaan tätä maistuvaa parsapizzaherkkua!
Pohja
- 3 dl vettä
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl kuivahiivaa
- ½ dl oliiviöljyä
Pinnalle
- 2–3 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 100 g mustavalkosipulituorejuustoa
- tai
- 100 g tuorejuustoa johon puristettu 2 valkosipulinkynttä
- 250 g bufala mozzarellaa (2 palloa)
- 500 g tuoreita vihreitä parsoja
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1 ruukku rucolaa
- 100 g parmesania
- mustapippuria ja suolaa
Valmistusohje
Lisää lämpöiseen (alle + 42°) veteen yhteen sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi joko käsin tai yleiskoneella. Lisää mukaan öljyä pikkuhiljaa ja vaivaa kunnes saat pehmeän kimmoisan taikinapallon. Jätä taikina leivinliinan alle nousemaan noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon.
Jaa kohonnut taikina kahdeksi palloksi. Molemmista saat uunipellille sopivan soikean pizzan. Taputtele taikina käsin leivinpaperin päällä sopivan muotoiseksi ohueksi pizzaksi. Jätä reunoille hiukan paksummin taikinaa. Jaa tuorejuusto molemmille pizzapohjille ja revi päälle mozzarella. Huuhtele ja kuivaa parsat ja poista puisevat tyvet. Halkaise parsat pituussuunnassa ja asettele ne pizzojen päälle.
Käytä pizzakiveä tai uunissa kuumennettua uunipeltiä ja vedä pizza sen päälle. Paista pizza reunoiltaan kauniin kullanriuskeaksi. Uunit ovat yksilöllisiä ja aikaa kuluu 5–15 minuuttia. Lisää pinjansiemenet pizzan pinnalle pariksi viimeiseksi minuutiksi. Nosta valmis pizza uunista ja voitele sen reunat valkosipuliöljyllä. Ripottele päälle rucolaa ja höylää päälle parmesaanilastuja suolaisuutta ja aromia tuomaan. Kierrä pinnalle vielä pari kierrosta mustapippuria myllystä ja valuta päälle joko oliiviöljyä tai tekemääsi valkosipuliöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku