Mamma Giulian pizzataikina

Herkullisen pizzan salaisuus on hyvä taikinapohja. Kiitos Davidin vanhalle ystävälle mamma, isoäiti, nonna Giulialle, meillä on nyt käsissämme kaikkien aikojen paras pizzapohjaresepti.

4 hengelle

  • 4 kuppia vehnäjauhoja
  • 2 x 7g hiivapalaa
  • 3/4 kuppia valkoviiniä
  • 2 kuppia kädenlämpöistä vettä
  • 2 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 teelusikallinen suolaa

Valmistusohje

- Kaada tasaiselle alustalle jauhoa ja tee syvennys jauhokeon keskelle.

- Murenna hiiva käsissäsi ja lisää se jauhosyventeeseen huoneenlämpöisen valkoviinin, oliiviöljyn ja suolatun veden (puolet) kanssa.

- Sekoita hiljalleen ja lisää lämmintä vettä sen verran että seos saa yhtenäisen koostumuksen.

- Peitä ja anna taikinan kohota paloina huoneenlämmössä 20- 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.