Mamma Giulian pizzataikina
Herkullisen pizzan salaisuus on hyvä taikinapohja. Kiitos Davidin vanhalle ystävälle mamma, isoäiti, nonna Giulialle, meillä on nyt käsissämme kaikkien aikojen paras pizzapohjaresepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 4 kuppia vehnäjauhoja
- 2 x 7g hiivapalaa
- 3/4 kuppia valkoviiniä
- 2 kuppia kädenlämpöistä vettä
- 2 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 teelusikallinen suolaa
Valmistusohje
- Kaada tasaiselle alustalle jauhoa ja tee syvennys jauhokeon keskelle.
- Murenna hiiva käsissäsi ja lisää se jauhosyventeeseen huoneenlämpöisen valkoviinin, oliiviöljyn ja suolatun veden (puolet) kanssa.
- Sekoita hiljalleen ja lisää lämmintä vettä sen verran että seos saa yhtenäisen koostumuksen.
- Peitä ja anna taikinan kohota paloina huoneenlämmössä 20- 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku