Pizzaa parsalla
Nämä pienet, herkulliset partypizzat voit tarjoilla alkuruokana, naposteltavana tai seisovassa pöydässä. Tämä on luksusversio, johon tulee parsaa ja mozzarellaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl vettä
- ½ pkt hiivaa
- 2 tl suolaa
- 6 dl sihdattuja spelttivehnäjauhoja
- 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa
Tomaattikastike
- 400 g paseerattuja tomaatteja
- ½ dl tomaattipyreetä
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Täyte
- 2 pkt mozzarellajuustoa
- 2 punttia vihreää parsaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, 37 astetta, ja liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä ja sekoita mukaan jauhot vähän kerrallaan. Työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes saat sileän ja aika löysän taikinan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota 30 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Viipaloi mozzarella ohuesti. Puhdista ja paloittele parsat. Kaada paseeratut tomaatit ja tomaattipyree kattilaan. Keitä kokoon hieman ja mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa taikinaa kevyesti. Kaulitse se suoraan leivinpaperille pieniksi annospizzoiksi.
3. Levitä pohjille tomaattikastikkeella, laita päälle parsaa ja mozzarellaa. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku