Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pizzaa parsalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä pienet, herkulliset partypizzat voit tarjoilla alkuruokana, naposteltavana tai seisovassa pöydässä. Tämä on luksusversio, johon tulee parsaa ja mozzarellaa.

Neljälle

  • 3 dl vettä
  • ½ pkt hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl sihdattuja spelttivehnäjauhoja
  • 2 maustemittaa kuivattua oreganoa tai basilikaa

Tomaattikastike

  • 400 g paseerattuja tomaatteja
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Täyte

  • 2 pkt mozzarellajuustoa
  • 2 punttia vihreää parsaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Taikina: Sekoita jauhot ja suola. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, 37 astetta, ja liuota hiiva tilkkaan vettä. Lisää loput vedestä ja sekoita mukaan jauhot vähän kerrallaan. Työstä voimakkaasti ja pitkään, 5 minuuttia koneella tai 10 minuuttia käsin, kunnes saat sileän ja aika löysän taikinan. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen. Viipaloi mozzarella ohuesti. Puhdista ja paloittele parsat. Kaada paseeratut tomaatit ja tomaattipyree kattilaan. Keitä kokoon hieman ja mausta suolalla ja pippurilla. Vaivaa taikinaa kevyesti. Kaulitse se suoraan leivinpaperille pieniksi annospizzoiksi.

3. Levitä pohjille tomaattikastikkeella, laita päälle parsaa ja mozzarellaa. Ripottele päälle hieman paprikajauhetta. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispizza