Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maa-artisokkakeitto ja juustosarvet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maa-artisokka on maukas kasvis, josta valmistuu Maija Silvennoisen mutkattomalla ohjeella herkullista keittoa. Tarjoa lisäkkeenä juustosarvia.

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 l kuorittuja maa-artisokkia
  • 4 kpl jauhoista perunaa lohkoina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • 2 l kasvislientä tai vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Juustosarvet

  • 300g (3 levyä valmista voitaikinaa)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 12 kpl tuoreita basilikanlehtiä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota kasviksia noin viisi minuuttia ja lisää suola. Kuullota kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää kasvisliemi tai vesi sekä kerma.

Anna hautua kannen alla aivan kypsäksi, niin että kasvikset alkaa hajoamaan.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile lisäkkeeksi juustosarvet valmiista voitaikinasta.

Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita eli yhdestä levystä tulee neljä kolmiota. Laita basilikanlehdet ja jaa juustoraaste kolmioille. Kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa noin kymmenen minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto