Maa-artisokkakeitto ja juustosarvet
Maa-artisokka on maukas kasvis, josta valmistuu Maija Silvennoisen mutkattomalla ohjeella herkullista keittoa. Tarjoa lisäkkeenä juustosarvia.
Ainekset
- 2 rkl voita
- 1 l kuorittuja maa-artisokkia
- 4 kpl jauhoista perunaa lohkoina
- 1 sipuli hienonnettuna
- suolaa
- 2 l kasvislientä tai vettä
- 2 dl kuohukermaa
Juustosarvet
- 300g (3 levyä valmista voitaikinaa)
- 1 dl juustoraastetta
- 12 kpl tuoreita basilikanlehtiä
Voiteluun
- muna
Pinnalle
- unikonsiemeniä
Valmistusohje
Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota kasviksia noin viisi minuuttia ja lisää suola. Kuullota kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää kasvisliemi tai vesi sekä kerma.
Anna hautua kannen alla aivan kypsäksi, niin että kasvikset alkaa hajoamaan.
Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile lisäkkeeksi juustosarvet valmiista voitaikinasta.
Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita eli yhdestä levystä tulee neljä kolmiota. Laita basilikanlehdet ja jaa juustoraaste kolmioille. Kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa noin kymmenen minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku