Maa-artisokkapiiras
Vaikket olisi tottunut käyttämään maa-artisokkaa keittiössä, kokeile tätä piirasta. Maa-artisokalla on mieto, luonnollinen maku, joka sopii hienosti piiraskuoreen. Tarjoile piiras lounaana salaatin kera tai ruokalajina seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohja
- 2 valmista (pakaste-) voitaikinalevyä
Täyte
- 200 g maa-artisokkaa (n. 8 kpl)
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- leikattua lehtipersiljaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata voitaikinalevyt. Kaulitse levyt 1 millin paksuisiksi. Päällystä pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka taikinalla. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina paistamisen aikana pysyy paikallaan. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista 3–4 minuuttia ja poista foliokaistaleet.
2. Kuori, huuhtele ja suikaloi maa-artisokat. Keitä suikaleet nopeasti hieman suolatussa vedessä voin kera. Anna jäähtyä hieman. Riko munat kulhoon ja sekoita kerma ja lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Levitä maa-artisokkasuikaleet esipaistettuihin taikinakuoriin ja kaada munasekoitus päälle. Paista 15–20 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa