Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Piccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäkurpitsan maku on luonnostaan mieto. Kun se levitetään piccatan tapaan, se saa parmesaanin ihanaa makua. Tarjoile keitettyjen vihannesten ja tomaattikastikkeen kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 400 g kesäkurpitsaa
  • 2 rkl voita

Jauholeivite

  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1½ tl yrttisuolaa
  • 1/4 tl vastarouhittua mustapippuria

Munaleivite

  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl vastaraastettua parmesaania
  • 1 tl paprikajauhetta

Paprikariisi

  • 4 annosta keitettyä riisiä
  • 2 dl keltaista paprikaa kuutioina
  • suolaa

Valmistusohje

1. Paprikariisi: Keitä 4 annosta riisiä pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi ja pane kiehumana riisin kanssa viimeiseksi 5 minuutiksi. Mausta suolalla.

2. Sekoita jauhot ja mausteet jauholeivitteeksi. Vatkaa kananmunasta, parmesaanista ja paprikajauheesta munaleivite. Leikkaa kesäkurpitsa hieman viistoon puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele kesäkurpitsaviipaleita ensin jauholeivitteessä, ravistele ylimääräinen jauho pois ja pyörittele sitten munaleivitteessä.

3. Kuumenna paistinpannu ja sillä voita kullanruskeaksi. Aseta kesäkurpitsaviipaleet pannulle. Huolehdi, että munaseosta riittää joka viipaleelle. Paista siivut kauniin värisiksi, 1-2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tuoreimmat aiheesta

Kesäkurpitsa