Maalaispaté pikkukurkkujen kera

Tässä pateessa pitää liha- ja maksapalojen tuntua. Joten jos käytät koneapua hienontamisessa, älä pyöritä massaa liian kauan ja liian hienoksi. Reseptin viini, konjakki ja valkosipuli viittaavat tietenkin ranskalaiseen alkuperään. Vaihda halutessasi pikkukurkut lisäkkeenä suolakurkkuun. Pateen kanssa maistuvat myös maalaisleipä ja cumberland-kastike.

16 viipaletta

  • 500 g tuoretta siansivua
  • 500 g laihaa vasikanlihaa
  • 250 g sianmaksaa
  • 60 g ihraa palana
  • 60 g ihraa ohuina viipaleina
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl konjakkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 12 kokonaista mustapippuria
  • 6 katajanmarjaa
  • ½ tl raastettua muskottia
  • 1 rkl (vajaa) suolaa
  • 1 iso laakerinlehti
  • 1 oksa tuoretta timjamia

Tarjoiluun

  • pikkukurkkuja
  • leipää
  • salaattia
  • cumberland-kasktiketta

Valmistusohje

1. Paloittele lihat, maksa ja ihrapala. Murskaa mustapippurit ja katajanmarjat. Hienonna jokainen lihalaatu ja maksa erikseen monitoimikoneessa muutamaan otteeseen pitokytkimellä karkeaksi hakkeeksi. Älä hienonna liikaa, palojen täytyy tuntua syötäessä. Voit pieniä kaiken myös hyvällä veitsellä käsivoimin.

2. Sekoita kaikki hakkeet sekä suola, mustapippuri, katajanmarjat, muskottiraaste, viini ja konjakki muutamalla pyöräytyksellä monitoimikoneen hitaimmalla nopeudella. Ellet käytä konetta, laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Purista viimeiseksi joukkoon valkosipulinkynsi. Koepaista mielellään nokare seosta paistinpannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa. Pane pateetaikina lepäämään jääkaappiin 3 tunniksi.

3. Vuoraa 1 ½-litrainen pitkä vuoka ihraviipaleilla. Lusikoi vuokaan kylmä pateeseos, painele pintaa ja peitä sitten ihraviipaleilla. Aseta laakerinlehti ja timjaminoksa päälle. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla tiiviisti. Paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Ota vuoka uunista, laita pateen päälle paino ja anna jäähtyä. Tarjolle tuodessasi leikkaa pateesta paksuja viipaleita.

Parhaat ruokaohjelmat