Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteellä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Omenat ja muu syksyn sato kannattaa hyödyntää ihaniin kuorellisiin paistoksiin. Ja ei kun herkuttelemaan!

Taikina

  • 1 iso, 3 keskikokoista piirasta tai 6 annospiirasta
  • 2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Pikakaurahiutaleita
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita tai margariinia
  • 1 muna
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa
  • TAI
  • 1 pkt (400 g) Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
  • 1 dl kermaa tai soijakermaa

Täyte

  • 8 pienehköä kotimaista hapanta omenaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2-3 rkl voita tai margariinia
  • (2-3 rkl calvadosta)

Valmistusohje

Tee kaurainen maistuva taikina itse tai käytä valmista Myllyn Paras Kauramurotaikinaa.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja kerma. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Voit vaihtoehtoisesti sekoittaa sulatetun kauramurotaikinan joukkoon 1 dl kermaa. Laita taikina kylmään siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

Puhdista ja lohko omenat ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Voitele piirasvuoat. Nosta omenalohkot vuokiin, ripottele päälle sokeria ja voinokareita. Mausta halutessasi calvadoksella. Levitä taikina paistoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki: Voit korvata osan omenoista kirsikoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka