Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mansikka-kaurakeksikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesällä maistuu suussa sulava mansikkakakku! Tämä herkullinen kakku tehdään valmiista kauramurotaikinasta.

Ainekset

  • Pohj

a

  • 1-(2) pkt kauramurotaikinaa eli 2 (-4)levyä

Täyte

  • 2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
  • 250 g maustettua maitorahkaa

Väliin

  • 2 dl soseutettuja mansikoita
  • 2 dl viipaloituja mansikoita

Kostutukseen

  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 250 g mansikoita
  • 1 ruukku minttua

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sulata taikinalevyt ja kauli jokaisesta levystä leivinpaperin päällä iso, ruokalautasen kokoinen pyöreä kakkupohja. Voit tehdä kakkuun 2-4 kerrosta. Paista kutakin kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-9 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku