Minipavlova
Pavlova on herkullinen jälkiruoka, johon tulee marenkia, kermaa ja hedelmiä. Resepti on kotoisin Australiasta. Tässä olemme tehneet uuden version pieninä annoksina. Tämä maistuu sekä jälkiruokana että kahvin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 4 munanvalkuaista
- 2 tl viinietikkaa
- 2 1/3 dl tomusokeria
- 2 tl maizenaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl kuohukermaa
- viipaloituja mansikoita
- ananaskirsikoita
- viipaloitua kiiviä
- viipaloitua passiohedelmää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni n. 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kiinteäksi massaksi. Yhdistä sokeri, maizena ja vaniljasokeri. Lisää seos vähän kerrallaan valkuaismassaan samalla vatkaten, kunnes massa on paksu ja kiiltävä.
2. Peitä kuusi pientä annosvuokaa kostutetulla leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat. Kaada taikina vuokiin. Paista n. 1 ½ tuntia uunissa tai kunnes marengit ovat kermankeltaisia. Sammuta uuni ja anna vuokien jäähtyä uunissa.
3. Kumoa marengit vadille ja poista leivinpaperit. Käännä marengit taas toisinpäin toiselle vadille. Täytä kermavaahdolla ja koristele hedelmillä ja marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku