Minipavlova

Pavlova on herkullinen jälkiruoka, johon tulee marenkia, kermaa ja hedelmiä. Resepti on kotoisin Australiasta. Tässä olemme tehneet uuden version pieninä annoksina. Tämä maistuu sekä jälkiruokana että kahvin kera.

Kuudelle

  • 4 munanvalkuaista
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2 1/3 dl tomusokeria
  • 2 tl maizenaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kuohukermaa
  • viipaloituja mansikoita
  • ananaskirsikoita
  • viipaloitua kiiviä
  • viipaloitua passiohedelmää

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni n. 110 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja viinietikka kiinteäksi massaksi. Yhdistä sokeri, maizena ja vaniljasokeri. Lisää seos vähän kerrallaan valkuaismassaan samalla vatkaten, kunnes massa on paksu ja kiiltävä.

2. Peitä kuusi pientä annosvuokaa kostutetulla leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat. Kaada taikina vuokiin. Paista n. 1 ½ tuntia uunissa tai kunnes marengit ovat kermankeltaisia. Sammuta uuni ja anna vuokien jäähtyä uunissa.

3. Kumoa marengit vadille ja poista leivinpaperit. Käännä marengit taas toisinpäin toiselle vadille. Täytä kermavaahdolla ja koristele hedelmillä ja marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat