Mantelinougat
Jos sinun tekee mieli jotakin makeaa, tämä on maailman helpoiten valmistettavia makeisia. Nougat on myös kätevä lisuke esimerkiksi jäätelön tai hedelmäjälkiruokien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 satsiin
- 6 dl kidesokeria
- n. 100 g kaltattuja ja rouhittuja manteleita
Valmistusohje
1. Kaada sokeri kuivaan paistinpannuun ja kuumenna miedolla lämmöllä. Sekoita kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleanruskeaksi. Kääntele mukaan mantelirouhe.
2. Kaada massa öljytylle pellille. Anna jäähtyä ja murra palasiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka