Vaniljakastiketta piirakalle

Kesän kaikki piirakat voi tarjoilla itsetehdyn vaniljakastikkeen kera, johon tulee pelkästään aitoja aineksia.

Neljälle

  • 3 munankeltuaista
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Sekoita keltuaiset kattilassa yhdessä sokerin, kerman, maidon, maizenan ja vaniljatangon kera.

2. Kuumenna seosta varovaisesti, kunnes se saa oikean koostumuksen. Lisää halutessasi hieman keltaista elintarvikeväriä, jos haluat keltaisen kastikkeen.

3. Siivilöi kastike ja tarjoile haaleana tai kylmänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!