Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vaniljakastiketta piirakalle

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesän kaikki piirakat voi tarjoilla itsetehdyn vaniljakastikkeen kera, johon tulee pelkästään aitoja aineksia.

Neljälle

  • 3 munankeltuaista
  • ½ dl kidesokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan. Sekoita keltuaiset kattilassa yhdessä sokerin, kerman, maidon, maizenan ja vaniljatangon kera.

2. Kuumenna seosta varovaisesti, kunnes se saa oikean koostumuksen. Lisää halutessasi hieman keltaista elintarvikeväriä, jos haluat keltaisen kastikkeen.

3. Siivilöi kastike ja tarjoile haaleana tai kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat piirakat