Suklaakonvehdit
Nämä pienet herkkupalat muistuttavat hieman suklaatryffeleitä. Vaihtelua konvehteihin saa maustamalla niitä esimerkiksi viinalla, liköörillä tai vaikkapa ripauksella chiliä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annokseen
- 300 g tummaa kilosuklaata
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai kulhossa mikrossa. Lisää appelsiininkuori. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan suklaaseen.
3. Pursota suklaamassaa tai asettele lusikoilla nokareita leivinpaperille tai pieniin vuokiin. Sihtaa päälle kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka