Mantelipikkuleipiä vadelmalla
Julkaistu
Nämä ovat herkullisia ja helposti leivottavia pikkuleipiä, jotka maistuvat parhaalta vastapaistettuina.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
n. 20 kpl
- 200 g manteleita
- 5 karvasmantelia
- 3 dl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 3 munanvalkuaista
- 1 dl vadelmahilloa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne myllyssä tai tehosekoittimessa. Sekoita mantelit, sokeri ja perunajauhot. Vatkaa valkuaiset ja lisää taikinaan.
2. Laita taikinanokareita ruokalusikalla leivinpaperille pellille, älä litistä.
3. Laita nokareiden päälle nokare hilloa, paista uunin keskitasolla n. 5 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä leivinpaperilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"