Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti

kauralastut valmiina

Kauralastut muistetaan menneiden vuosien kotitaloustunneilta. Kauralastut ovat klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Nappaa helppo resepti!

Kauralastujen ainekset

  • 50 g margariinia tai voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Valmistusohje

Kauralastut valmistuvat näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.
  2. Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).
  3. Paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia.
  4. Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.

Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992

Parhaat ruokaohjelmat