Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti

kauralastut valmiina
Julkaistu 03.10.2019 14:22

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Kauralastut muistetaan menneiden vuosien kotitaloustunneilta. Kauralastut ovat klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Nappaa helppo resepti!

Kauralastujen ainekset

  • 50 g margariinia tai voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna

Valmistusohje

Kauralastut valmistuvat näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.
  2. Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).
  3. Paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia.
  4. Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.

kauralastut pellillä

Jätä reilut välit taikinanokareiden välille, sillä lastut leviävät uunissa.

Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992

Tuoreimmat aiheesta

Keksit