Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti
Julkaistu
Kauralastut muistetaan menneiden vuosien kotitaloustunneilta. Kauralastut ovat klassikko, joka ei mene koskaan pois muodista. Nappaa helppo resepti!
Kauralastujen ainekset
- 50 g margariinia tai voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 muna
Valmistusohje
Kauralastut valmistuvat näin:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan. Sekoita puuhaarukalla.
- Nosta taikinasta leivinpaperille pellille pieniä nokareita kahdella lusikalla. Jätä reilut välit (noin 10 senttiä).
- Paista uunin ylätasossa noin 5 minuuttia.
- Irrota kauralastut leivinpaperilta paistinlastalla hieman jäähtyneinä.
Resepti: Keitämme ja Leivomme 1, Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas, WSOY 1992
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa