Ylioppilaslakkipikkuleivät valmistuvat näppärästi vaaleasta ja tummasta keksitaikinasta. Sari Juntunen julkaisi ylioppilaslakkipikkuleipien reseptin alun perin Täykkäri-blogissaan. Katso videolta, miten ylioppilaslakkikeksit syntyvät!
Ylioppilaslakkipikkuleipien ainekset
Vaalea taikina
- 400 g voita
- 2½ dl sokeria
- 2 munaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
Tumma taikina
- ½ vaaleasta taikinasta
- tummaa kaakaojauhetta
Kasaaminen
- 4 levyä valkosuklaata sulatettuna
- 1 levy maitosuklaata sulatettuna
- pehmeitä kultahelmiä
Valmistusohje
- Valmistusaika: 10 min+ 60 min tekeytyminen + 7 min paistaminen+ 120 min kokoaminen
- Annoksia: 150 kpl
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
2. Lisää kananmunat yksitellen munasokerivaahdon joukkoon vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
4. Ota taikinasta puolet sivuun ja lisää puoleen taikinasta tummaa kaakaojauhetta.
5. Anna taikinan seisoa jääkaapissa ainakin tunti.
6. Kaulitse vaalea taikina pienissä erissä ja ota pyöreällä muotilla (halkaisija 3 cm) lakin yläosia. Ota tummasta taikinasta samalla muotilla, mutta kaulitse niitä kaulimella hiukan pidemmiksi, jotta lippa näkyy.
7. Paista pikkuleipiä 185-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Laita pohjaosan päälle tilkka sulatettua maitosuklaata. Dippaa yläosan toinen puoli valkosuklaassa ja laita pohjan päälle. Kiinnitä kultahelmi tilkalla sulatettua valkosuklaata.
Katso lisää Sarin reseptejä Täykkäri-blogista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"