Mantelikaaret
Nämä ovat ihanan mureita pikkuleipiä, jotka maistuvat viehkeästi mantelilta. Säilytä ne tiiviissä rasiassa. Ne voi myös pakastaa, sihtaa niille siinä tapauksessa tomusokeria heti sulamisen jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
n. 30 kpl
- ¾ dl manteleita
- 2-3 karvasmantelia
- 100 g voita
- ½ dl kidesokeria
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kalttaa ja kuori mantelit, jauha ne hienoiksi. Sekoita mantelit, voi, sokeri ja jauhot.
2. Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia pitkoja, paloittele ne 5-6 cm pituisiksi paloiksi. Taivuta ne kevyesti ja laita leivinpaperille pellille.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku