Polynéet
Nämä ovat pieniä, mureita mantelipikkuleipiä, jotka sulavat suussa. Ne maistuvat parhaimmilta haaleina.
16 kpl
- 100 g voita
- ½ dl kidesokeria
- ½ vatkattu muna
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
Täyte
- 100 g kaltattuja ja jauhettuja manteleita
- 4 karvasmantelia, hienonnettuna
- 3 dl tomusokeria
- 3 munanvalkuaista
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää muna ja jauhot, laita taikina kylmään 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelit ja tomusokeri ja lisää valkuaiset.
3. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Täytä vuoat täytteellä.
4. Kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita taikinapyörällä. Asettele suikaleet leivosten päälle risteiksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku