Polynéet

Nämä ovat pieniä, mureita mantelipikkuleipiä, jotka sulavat suussa. Ne maistuvat parhaimmilta haaleina.

16 kpl

  • 100 g voita
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ vatkattu muna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g kaltattuja ja jauhettuja manteleita
  • 4 karvasmantelia, hienonnettuna
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 munanvalkuaista

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää muna ja jauhot, laita taikina kylmään 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita mantelit ja tomusokeri ja lisää valkuaiset.

3. Painele taikina pieniin leivosvuokiin. Säästä hieman taikinaa koristeluun. Täytä vuoat täytteellä.

4. Kaulitse loput taikinasta ja ota siitä suikaleita taikinapyörällä. Asettele suikaleet leivosten päälle risteiksi. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!