1. Ota jäniksestä koipipalat ja fileet irti. Puhdista kalvoista. Pilko loppu jänis kattilaan ja paahda pilkotun porkkanan, sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää valkoviini ja riistaliemi. Keitä miedolla lämmöllä puoli tuntia.
2. Kuori pikkusipulit ja keitä kattilassa 10-15min pehmeäksi sokeri, vesi ja etikka 1-2-3 liemessä. (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä)
3. Ota latva-artisokasta kanta irti ja alimmat lehdet. Leikkaa lehtien kärjet saksilla pois. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 30min. Laita veteen myös kaksi sitruunaviipaletta estämään tummumista. Irroita lehdet ja putsaa mehevä sisus ja leikkaa lanteiksi.
4. Vaahdota voi ja lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.
5. Savusta jäniksen lihoja savustimessa noin 15min. Viimeistele hibachilla paistaen noin 5min. niin että jänis on roseen värinen sisältä. Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
6. Siivilöi jänisliemi kattilasta. Anna kiehua 15min kasaan. Lisää creme fraiche ja sinappi. Tarkista maku. Värjää vihreällä elintarvikevärillä ”taikaliemeksi”.
7. Laita lautaselle latva-artisokkalantit ja viipaloitu liha päälle. Pursota voivaahtoa lautaselle ja kokoa latva-artisokan lehdet voin päälle. Puolita pikkusipulit ja levitä lihan viereen. Viimeistele kastikkeella. Laita annoksen päälle kupu ja ammu savupyssyllä savua kuvun alle. Nosta kupu pöydässä.