MasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- Puolikas ankanrinta
- 5 oksaa timjami
- Suolaa
- Pippuria
- 1 dl tyrnimehua
- 2 kpl keltuaista
- 1,5 dl rypsiöljyä
- Etikkaa
- 2 kpl varsiselleriä
- 1 kpl bataatti
- Öljyä
- 3 kpl pieniä keltasipuleita
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- Suolaa
- 5 kpl shisolehteä
- Kourallinen tyrnimarjoja
- Sokeria
Valmistusohje
Viillä huoneenlämpöiseen Ankanrinnan nahkaan ristikkoviillot, laita kylmälle pannulle ja laita levy päälle. Käännä rinta kun nahka muuttunut kauniin rapeaksi. Paista kaikilta pinnoilta. Nosta liha pellille ja laita pintaan suolaa ja pippuria sekä timjamin oksia. Mittaa sisälämmöksi 55astetta ja anna vetäytyä noin 10min foliossa ennen tarjoilua.
Mittaa keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon. Vispaa öljyä ohuena nauhana joukkoon. Ja kun kaikki öljy on mennyt sekaan, lisää tyrnimehu. Mausta suolalla sekä sokerilla ja maista. Kaada emulsio sifoniin ja lisää yksi patruuna.
Kuori varsiselleri ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi jääveteen. Mausta lopuksi suolalla.
Leikkaa bataatista suorakulmion muotoisia paloja ja siirrä kulhoon. Laita kulhoon rypsiöljyä niin paljon, että bataatit peittyvät. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20-30min. Tarkista kypsyys, nosta pellille, kuivaa öljystä ja paahda polttimen avulla tummapinta, mausta suolalla.
Mittaa sokeri, etikka ja vesi kattilaan ja keitä. Kuori samalla sipulit ja laita ne kiehuvaan liemeen noin 10-15min keittäen. Lopuksi puolita sipulit ja tee niistä sipulikuppeja. Mausta suolalla.
Friteeraa Shiso-lehdet noin 180 asteisessa öljyssä rapeaksi ja mausta suolalla. Laita annokseen koristeeksi myös sokerilla maustettuja tyrnimarjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku