MasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.
Ainekset
- Puolikas ankanrinta
- 5 oksaa timjami
- Suolaa
- Pippuria
- 1 dl tyrnimehua
- 2 kpl keltuaista
- 1,5 dl rypsiöljyä
- Etikkaa
- 2 kpl varsiselleriä
- 1 kpl bataatti
- Öljyä
- 3 kpl pieniä keltasipuleita
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- Suolaa
- 5 kpl shisolehteä
- Kourallinen tyrnimarjoja
- Sokeria
Valmistusohje
Viillä huoneenlämpöiseen Ankanrinnan nahkaan ristikkoviillot, laita kylmälle pannulle ja laita levy päälle. Käännä rinta kun nahka muuttunut kauniin rapeaksi. Paista kaikilta pinnoilta. Nosta liha pellille ja laita pintaan suolaa ja pippuria sekä timjamin oksia. Mittaa sisälämmöksi 55astetta ja anna vetäytyä noin 10min foliossa ennen tarjoilua.
Mittaa keltuaiset pyöreäpohjaiseen kulhoon. Vispaa öljyä ohuena nauhana joukkoon. Ja kun kaikki öljy on mennyt sekaan, lisää tyrnimehu. Mausta suolalla sekä sokerilla ja maista. Kaada emulsio sifoniin ja lisää yksi patruuna.
Kuori varsiselleri ja leikkaa kuorimaveitsellä ohueksi nauhaksi jääveteen. Mausta lopuksi suolalla.
Leikkaa bataatista suorakulmion muotoisia paloja ja siirrä kulhoon. Laita kulhoon rypsiöljyä niin paljon, että bataatit peittyvät. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 20-30min. Tarkista kypsyys, nosta pellille, kuivaa öljystä ja paahda polttimen avulla tummapinta, mausta suolalla.
Mittaa sokeri, etikka ja vesi kattilaan ja keitä. Kuori samalla sipulit ja laita ne kiehuvaan liemeen noin 10-15min keittäen. Lopuksi puolita sipulit ja tee niistä sipulikuppeja. Mausta suolalla.
Friteeraa Shiso-lehdet noin 180 asteisessa öljyssä rapeaksi ja mausta suolalla. Laita annokseen koristeeksi myös sokerilla maustettuja tyrnimarjoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi