Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_johanna_kuva_juuli_aschan_sveins8675
MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl hirven ulkofilepihvejä (n. 250 g)
  • 4 kpl jauhoisia perunoita
  • 200 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 kpl salottisipuleita
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 300 g voita
  • 50 g parmesaanijuustoa
  • ½ dl kuohukermaa
  • 2 tl hunajaa
  • Persiljaa
  • Timjamia
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Pilko sipulit pieniksi

Ota kattila ja laita se kuumenemaan. Lisää pilkotut sipulit sekaan.

Ota toinen kattila ja tee sinne 1, 2, 2 pikkeliliemi eli 1 dl valkoviinietikkaa, 2 dl sokeria ja 2 dl vettä. 

Leikkaa purjosta ohuita kiekkoja ja laita ne kuumaan pikkeliliemeen. 

Ota kattila pois liedeltä.

Pilko palsternakka ja bataatti pieniksi, levitä ne uunipellille ja ripottele öljyä päälle.

Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita ja laita uuniin noin puoleksi tunniksi.

Ota lohesta ruodot pois ja ripottele suolaa lihapuolelle.

Ota paistinpannu ja laita reilusti voita pannulle.

Lisää pannulle myös salvian lehdet ja kun voi lakkaa kiehumasta niin laita lohipalat pannulle nahkapuoli alaspäin.

Paista niin kauan, kunnes nahka saa hyvän paistopinnan (n. 3–4 minuuttia) ja käännä lohifile pannulla.

Paista n. 30 sekuntia, Mausta mustapippurilla ja nosta pannulta pois lepäämään.

Ota pehmeäksi paahtuneet juurekset pois uunista ja nosta ne kapeaan astiaan.

Lisää kuohukermaa ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Tarkista maku lisää mausteita jos tarvitsee.

Ota kattila jossa sipulit hautuvat, pois liedeltä ja siivilöi sipulit pois.

Kaada loput liemestä (n. 2-3 rkl) takaisin kattilaan ja pilko pöydälle 150 g jääkaappikylmää voita.

Laita liemen sekaan voita aina yksi kappale kerrallaan ja sekoita samaan aikaan kunnolla.

Kun kaikki voi on sulanut, ota sauvasekoitin ja poraa kastikkeeseen sopiva paksuus.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lopuksi kokoa annos lautaselle ja lisää vähän tilliä päälle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit