MasterChef Suomi: Fish and muusi go to school, Antin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 1 turska
- 4 dl vehnäjauhoa
- 1 tlk IPA olutta
- 1 rkl muikunmätiä
- 1 kpl avomaankurkku
- 1 kpl retiisi
- 1 dl shampanjaetikkaa
- 2 dl sokeria
- 4 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 kpl tilliä
- 1 kpl ruohosipulia
- 6 kpl isoa perunaa
- 100 g ruskistettua Valio voita (ohje alla)
- 50 g voita
- 8 kpl kanttarellia
- Hienoa merisuolaa
- Mustapippuria
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
Aloita keittämällä 2 litraa vettä kattilassa, lisää suola. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, kuori perunat ja pilko pieniksi paloiksi. Kun vesi kiehuu niin lisää perunat veteen. Keitä n. 20 min kunnes perunat ovat kypsiä. Valmista yrttiöljy. Lisää tehosekoittimeen tilli, ruohosipuli, vesi sekä öljyä. Aja n. 5 min tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa.
Poista turskasta nahka ja tarkista ettei ole ruotoja. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmista 1-2-3 liemi. 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 vettä. Kun liemi on kiehunut, nosta hellalta pois. Leikkaa vihannekset mandoliinilla ohuiksi siivuiksi ja lisää liemeen maustumaan.
Valmista ruskistettu voi. Ota pannu ja lisää voi, sulata voita kunnes väri muuttuu ruskehtavaksi ja tuoksu pähkinäinen. Ota lämpö pois ja siivilöi astiaan. Pilko kanttarellit ja lisää samalle pannulle missä ruskitettu voi on valmistettu. Mausta hyvin sekä paista kunnes kanttarellit ovat kypsiä. Siirrä kulhoon sivuun.
Laita rasvakeitin päälle 170 asteeseen. Valmista oluesta sekä vehnäjauhoista juokseva seos. Upota kala seokseen ja nosta pois. Laita rasvakeittimeen paistumaan n. 5 minuutiksi tai kunnes väri on kauniin ruskea. Kasaa annos. Laita lautaselle muusi sekä sienet, lisää pikkelivihannekset sekä yrttiöljy. Koristele muikunmädillä. Nosta kala rasvakeittimestä lautaselle, koristele annos tillillä sekä pirskottele sitruunan mehua kalan päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku