Kapen mätitoast
KAPEN MÄTITOAST: Leikkaa paahtoleivistä reunat ja leikkaa ne sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista kuumalla pannulla voissa kauniin kullankeltaiseksi, mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa smetana. Kuori ja leikkaa punasipuli mahdollisimman hienoksi kuutioksi. Mausta smetana suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Kokoa toast smetanalla, mädillä, hienolla punasipulilla ja koristele tillillä.
HENKAN LOHIPASTRAMI: Paahda Pastramimausteseoksen aineet kuivalla pannulla ja jauha mortelissa tai koneella.
Tryffelikreemi: Laita korkean ja kapean astian pohjalle dijon, keltuaiset, shampanjaviinietikka ja suola. Laita sauvasekoitin pohjalle ja kaada päälle öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja pyöritä sitä hitaasti pohjalla ja ala sitten nostamaan milli kerrallaan kunnes majoneesi on paksua. Jos majoneesi splittaa: Laita erilliseen kulhoon 1 keltuainen ja 1 tl etikkaa. Vispaa voimakkaasti ja lisää epäonnistunutta majoneesia ihan vähän kerrallaan kunnes majoneesi paksunee. Lisää vain sen verran että majoneesi on paksua.
Lohipastrami: Laita kuiva pannu kuumalle liedelle. Kaada mausteseos pellille. Leikkaa kala pitkittäin kahdeen osaan keskeltä (jos palat eivät mahdu pannulle voit vielä leikata ne poikittain). Paahda lohipaloja noin 30 sec molemmin puolin kuumalla kuivalla pannulla ja laita palat sitten mausteseokseen.
Ota kelmurulla leikkuulaudan eteen ja vedä pala laudalle. Nosta palat kelmun päälle ja kääri todella tiukaksi rullaksi (mutta ei niin että kelmua menee väiin). Rullan tulee olla todella tiukka. Käädä rullan toinen pää rullan alle tms. Leikkaa kelmusta pala ja tee siitä ”köysi” jolla köytät toisen pään niinkuin käärisit karkkipaperia.
Leikkaa leipäpala kahteen osaan. Leikkaa lohipastramista kelmun läpi 3 cm paloja ja aseta ne leivän päälle. Lusikoi tryffelimajoneesia hiukan päälle. Koriste pikkelöidyillä sienillä ja punajuuren versoilla.
HELENAN SIIKATATAR FENKOLINÄKKÄRILLÄ JA PIPARJUURIKREEMILLÄ: Trimmaa siikafileestä ylimääräisiä rasvoja pois, leikkaa pitkittäin ohuiksi siivuiksi ja leikkaa pieneksi kuutioksi pieni palanen fileestä. Siirrä pieneen kulhoon. Mausta suolalla ja sitruunankuorella ja pienellä tilkalla sitruunamehua sekä pienellä tilkalla oliiviöljyä, lopuksi kaksi pyöräystä pippuria. Sekoita ja maista. Lisää suolaa tarvittaessa.
Smetana kulhoon, vatkaa kovasti. Lisää puolet smetanan määrästä majoneesia, sekoita. Kuori piparjuuri, ja raasta sitä kulhoon puolet pötköstä. Mausta suolalla. Sekoita ja maista. Laita pursotinpussiin. Leikkaa ihan pieni reikä. Leikkaa näkkäristä pieniä suupaloja. Lisää päälle siikatartaria, pikkelöityjä sinapinsiemeniä, pursota piparjuurikreemiä, lisää karkkisitruunaa, ruohosipulia ja raastettua piparjuurta.