Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Karitsan karetta, tomaattinen bulgur, romesco-kastiketta, paahdettua mustakaalia, Markun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_markku_kuva_juuli_aschan_sveins8660
mtv
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

KARITSAN KARE

  • 1 karitsan kare
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl Meiran kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • 2 rkl harissatahnaa
  • ripaus chilihiutaleita

TOMAATTINEN BULGUR

  • 2 dl bulguria
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 pieni paprika
  • 1 tuore chili
  • shalottisipuli
  • 1 pnt korianteria
  • 1 pnt Lehtipersiljaa
  • sitruunanmehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ROMESCO-KASTIKE
  • 2 sipulia
  • 2 paprikaa
  • 4 tomaattia
  • 2 chiliä
  • 2 rkl kokonaisia manteleita
  • 1 pnt korianteria
  • 1 pnt Lehtipersiljaa
  • 1 pnt oreganoa
  • sitruunanmehua
  • sokeria

PAAHDETTU MUSTAKAALI

  • paahdettua mantelia
  • paahdettua mustakaalia
  • versosalaattia

Valmistusohje

Aloita kastikkeesta.

Lämmitä uuni 225C. Pilko paprikat, sipulit, tomaatti, chili karkeiksi paloiksi uunipellille. Paahda uunissa n. 30 min. Poista paprikoista kuori. Lisää kaikki blenderiin.  Lisää yrtit ja aja sileäksi. Mausta suolalla, sokerilla ja sitruunan mehulla.

Kiehauta tomaattimehu kattilassa. Paahda samalla bulguria pannulla, kunnes väri muuttuu vaalean ruskeaksi. Lisää bulgur tomaattimehun joukkoon. Pilko hienoksi kuutioksi paprika, chili, shalottisipuli ja lisää joukkoon. Ota pois liedeltä ja anna olla hautua kannen alla 10 min. Lisää joukkoon pilkotut yrtit ja mausta sitruunanmehulla, suolalla ja mustapippurilla

Puhdista kareesta kalvot ja rasvat pois. Mausta suolalla, harissatahnalla, kanelilla ja juustokuminalla. Ruskista kare pannulla kauttaaltaan. Laita paistomittari kiinni ja pistä n.180C uuniin, kunnes sisälämpö on 55C.  Anna lihan vetäytyä n.5 min ennen tarjoilua.

Annoksen kokoaminen

Annostele kastiketta lautasen pohjalle. Lisää bulguria päälle. Leikkaa kare paloiksi ja asettele päälle. Lisää päälle kastiketta.

Koristele annos paahdetulla mustakaalilla, mantelilla ja tuoreilla versoilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit