JUURISELLERIKASTIKE: Pilko juuriselleri kuutioiksi ja kuullota hetki voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja haihduta hetki. Lisää kasvisliemi, kuohukerma sekä thaibasilika ja keitä niin kauan, että juurisellerit ovat läpikotoisin kypsiä. Soseuta massa tasaiseksi.
THAIBASILIKAÖLJY: Laita aineet blenderiin ja soseuta noin 4 min siihen asti, että öljy on halutun rakenteista. Siivilöi öljy.
SITRUSGEELI: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Purista appelsiineista, sitruunoista ja limestä mehu. Mehua pitäisi olla noin 3 dl. Laita mehu ja 1 dl vettä ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja liivatelehdet kokoajan voimakkaasti vispaten. Keitä noin 2 minuuttia, ja siirrä laakeaan astiaan jääkaappiin hyytymään. Kun massa on jähmettynyt, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
SOKERISUOLATTU GRAAVISIIKA: Fileoi siikafileet ja puhdista ruodoista. Sekoita 1:1 suhde suolaa ja sokeria, ja peitä fileet sokerisuolalla. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 20 minuutiksi.
PIKKELISALAATTI: Mittaa vesi, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä. Leikkaa kurkusta, fenkolista ja omenasta suikaleita ja laita ne astiaan. Lisää myös thaibasilikan lehdet kulhoon. Valuta päälle jäähtynyt pikkeliliemi.
Kokoa annos.