Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Sokerisuolattua siikaa, pikkelöity fenkolisalaatti, sitrusgeeliä sekä thaibasilika-öljyllä maustettu juurisellerikastike, Iinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_02_annos_iina_kuva_juuli_aschan_sveins8712 (1)
MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

JUURISELLERIKASTIKE

  • 1 kpl keskikokoinen tai pieni juuriselleri
  • 25 g voita
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 kourallinen thaibasilikaa

THAIBASILIKAÖLJY

  • kourallinen thaibasilikaa
  • 2 dl rypsiöljyä

SITRUSGEELI

  • 2 kpl appelsiinia
  • 2 kpl sitruunaa
  • 1 kpl limeä
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 5 kpl liivatelehteä
  • 3 tl agar agaria

SOKERISUOLATTU GRAAVISIIKA

  • 1 kpl siikaa
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl suolaa

PIKKELISALAATTI

  • 1,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • pala kurkkua
  • pala fenkolia
  • pala vihreää hapanta omenaa
  • thaibasilikan lehtiä

Valmistusohje

JUURISELLERIKASTIKE: Pilko juuriselleri kuutioiksi ja kuullota hetki voissa kattilassa. Lisää valkoviini ja haihduta hetki. Lisää kasvisliemi, kuohukerma sekä thaibasilika ja keitä niin kauan, että juurisellerit ovat läpikotoisin kypsiä. Soseuta massa tasaiseksi.

THAIBASILIKAÖLJY: Laita aineet blenderiin ja soseuta noin 4 min siihen asti, että öljy on halutun rakenteista. Siivilöi öljy.

SITRUSGEELI: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Purista appelsiineista, sitruunoista ja limestä mehu. Mehua pitäisi olla noin 3 dl. Laita mehu ja 1 dl vettä ja sokeri kattilaan, ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää agar agar ja liivatelehdet kokoajan voimakkaasti vispaten. Keitä noin 2 minuuttia, ja siirrä laakeaan astiaan jääkaappiin hyytymään. Kun massa on jähmettynyt, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

SOKERISUOLATTU GRAAVISIIKA: Fileoi siikafileet ja puhdista ruodoista. Sekoita 1:1 suhde suolaa ja sokeria, ja peitä fileet sokerisuolalla. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 20 minuutiksi.

PIKKELISALAATTI: Mittaa vesi, sokeri ja valkoviinietikka kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna liemen jäähtyä. Leikkaa kurkusta, fenkolista ja omenasta suikaleita ja laita ne astiaan. Lisää myös thaibasilikan lehdet kulhoon. Valuta päälle jäähtynyt pikkeliliemi.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit