Mausteinen omenapiiras
Ihanan makuinen piiras, joka kannattaa tehdä happamista talvihedelmistä. Tarjoile mielellään löysäksi vatkatun, tilkalla calvadosia maustetun kerman kanssa.
6-8 palaa
- 200 g voita
- 6 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 6-8 happoista omenaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl perunajauhoa
- 1 tl kanelia
- 1 maustemitta muskottiraastetta
- 1 maustemitta neilikkajauhetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi ja jauho, lisää vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi, kiedo kelmuun ja pidä jääkaapissa tunti.
2. Kauli runsas puolet taikinasta ja vuoraa sillä pyöreä vuoka. Pistele pohja. Kuori ja lohko omenat ja lado vuokaan. Sekoita muut ainekset keskenään ja sirota omenien päälle.
3. Kauli lopusta taikinasta kansi ja nosta se vuokaan omenien päälle. Penslaa munalla ja paista noin 35 minuuttia. Tarjoile piiras jäähtyneenä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti