Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omena-ananaspiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella pidetty omenapiiras, jossa ananas luo hienon makuyhdistelmän. Ison piiraan sijaan voit tehdä useita pieniä annospiiraita.

Ainekset

  • 6-8 palaa

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • ½ vispattu muna

Täyte

  • 5-6 omenaa raastettuna
  • kanelia
  • 1 pieni purkki ananasrenkaita
  • 10 cocktailkirsikkaa
  • 200 g mantelimassa -raastetta
  • 1 muna

Valmistusohje

1. Nypi yhteen jauho, sokeri ja voi, lisää muna ja sekoita sileäksi taikinaksi, kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina isoksi, ohueksi pohjaksi ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä taikinalevy raastetulla omenalla ja sirota päälle kanelia. Asettele ananasrenkaat ja cocktailkirsikat päälle.

3. Sekoita raastettu mantelimassa ja muna. Levitä tai pursota massa piiraan päälle. Paista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka