Omena-ananaspiiras
Todella pidetty omenapiiras, jossa ananas luo hienon makuyhdistelmän. Ison piiraan sijaan voit tehdä useita pieniä annospiiraita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 6-8 palaa
Pohja
- 3 dl vehnäjauhoa
- 0,5 dl sokeria
- 100 g voita
- ½ vispattu muna
Täyte
- 5-6 omenaa raastettuna
- kanelia
- 1 pieni purkki ananasrenkaita
- 10 cocktailkirsikkaa
- 200 g mantelimassa -raastetta
- 1 muna
Valmistusohje
1. Nypi yhteen jauho, sokeri ja voi, lisää muna ja sekoita sileäksi taikinaksi, kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina isoksi, ohueksi pohjaksi ja nosta se leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Peitä taikinalevy raastetulla omenalla ja sirota päälle kanelia. Asettele ananasrenkaat ja cocktailkirsikat päälle.
3. Sekoita raastettu mantelimassa ja muna. Levitä tai pursota massa piiraan päälle. Paista 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku