Ranskalainen omenapiiras
Tähän klassiseen piiraaseen ei koskaan kyllästy.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 1 kananmuna
- 2 rkl vettä
- 3 raastettua karvasmantelia
Täyte
- 4 suurta, ei liian hapanta omenaa
- kanelia
Hyytelö
- 5 liivatelehteä
- 3 dl omenamehua
- 1 ½ dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan ainekset ja anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat, paloittele pieniksi, tasaisiksi lohkoiksi. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Asettele omenalohkot ympyröihin vuokaan ja ripottele päälle kanelia. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes piiras on kauniin värinen.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista niistä vesi pois ja sulata ne miedolla lämmöllä. Sekoita omenamehu, valkoviini ja liivatteet, anna seoksen seistä kunnes se alkaa hyytyä. Lusikoi hyytelö omenoille kun piiras on jäähtynyt, ja anna jähmettyä kokonaan. Tarjoile pehmeäksi sekoitetun, sokeroimattoman vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka