Mélanien nopea lohitahna eli lohirillette
TikTokiin ruokavideoita kuvaava Mélanie Rezé loihti tämän reseptin Pro Kala ry:n Kalakuu-kampanjan tiimoilta. Tämä nopeasti kypsästä kalasta tehtävä pateemainen tahna eli lohirillette on helppo ottaa piknikille mukaan.
Ainekset
- 170 g cajunmaustettua loimutettua kirjolohta
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rkl tilliä
- 1/2 sitruunamehu
- 1 tl piparjuuritahnaa
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
Nopea lohirillette valmistuu näin:
- Murskaa kala haarukalla irtonaiseksi.
- Sekoita kalan joukkoon loput raaka-aineet eli tuorejuusto, piparjuuri, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri
- Sekoita kunnes tahnassa on rilletelle tyypillinen rakenne.
- Nauti perinteiseen ranskalaiseen tapaan eli rapean patongin kanssa ja happamien cornichon-kurkkujen kera tai tillillä maustettujen ruisnappien kanssa.
- Laita rillette lasipurkkiin ja ota helposti mukaan vaikka piknikille!
Vinkki! Kalaksi sopii mikä tahansa kypsä kala oman makusi mukaan. Kala voi olla savustettu, loimutettu, höyrytetty tai muuten kypsennetty sekä maustettu miten itse haluat. Kalatahnan voi maustaa myös täysin oman maun mukaan. Voit lisätä esimerkiksi aurinkokuivattuja tomaatteja, eri yrttejä, kapriksia, maustettua tuorejuustoa...
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa